Sinds 1992 organiseren wij het meest spraakmakende evenement van Alkmaar en nog veel meer.

Projecten als Alkmaar Culinair Plaza en JCI Challenge

Alkmaar Culinair Plaza

Al sinds 1992 organiseren wij jaarlijks op het Waagplein in Alkmaar het Alkmaar Culinair Plaza het meest spraak- en smaakmakende evenement van Alkmaar. Sinds 2018 is het evenement verhuisd naar de Alkmaarder Hout.

Zoals ieder jaar gaat de opbrengst, na aftrek van alle kosten, naar goede doelen. Deze editie staat opnieuw geheel in het teken van lekker eten en drinken. Speciaal voor de sponsoren wordt de vrijdag ingericht om samen met klanten en andere sponsoren te genieten van al het goede dat het Culinair Plaza te bieden heeft.

Net als in andere jaren is de opbrengst van het Alkmaar Culinair Plaza bestemd voor diverse goede doelen. Afhankelijk van de opbrengst op het Plaza krijgen de doelen een bedrag. Junior Kamer Alkmaar, de initiator van het Alkmaar Culinair Plaza, zal dit jaar de opbrengsten van het culinaire evenement verdelen onder meerdere regionale organisaties.

Lees verder op de site van het Plaza voor meer informatie over de goede doelen, sponsoring, foto’s en video’s.

JCI Challenge

Sinds 2009 organiseren de leden van JCI Alkmaar jaarlijks de JCI Challenge. Elk jaar wordt alles uit de kast getrokken om een fantastische Challenge te organiseren. Ieder jaar proberen we nieuwe locaties die een speciaal tintje aan de JCI Challenge geven.

De ondersteuning van geselecteerde goede doelen is een van de hoofdredenen voor het organiseren van de JCI Challenge. Daarnaast staat het plezier maken en netwerken voor de deelnemers op de dag zelf met stip op nummer 1.

Goede doelen

Ieder jaar kiest de JCI Challenge een aantal lokale goede doelen/initiatieven om een financieel steuntje in de rug te geven. En ieder jaar opnieuw blijkt ook, hoe welkom het geld is bij de verschillende verenigingen en stichtingen die zich inzetten.

De JCI Challenge commissie hanteert drie geformuleerde uitgangspunten, waaraan de goede doelen moeten voldoen, te weten: Kinderen, Gehandicapten, Zieken

Overige projecten

Door de jaren heen heeft JCI Alkmaar diverse noemenswaardige en unieke projecten georganiseerd. Vaak met succes en vaak meermaals herhaalt. Waaronder de Dag van Ruud (2012-2013-2014), de Culinaire Oliebol (2012-2013), de Waaghalzen (2016), de Energy Box (2020) en een stand op de Alkmaarse Markt (2021). Tevens hebben er in 2021 en 2022 succesvolle edities plaatsgevonden van onze nieuwe evenement JCI SUPB. Wij hopen dat dit event in 2024 weer terugkeert op onze agenda.