Kamerleden aan het woord, we spreken Frank Kesselaar

 In Kamerleden aan het woord

JCI Alkmaar zet zich in voor de persoonlijke ontwikkeling van haar leden en voor diverse goede doelen/  projecten in Alkmaar en omgeving. JCI Alkmaar steunt jaarlijks goede doelen via o.a. de organisatie van het Alkmaar Culinair Plaza, de JCI Challenge en andere projecten. JCI Alkmaar is een trotse serviceclub met leden die zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen. In “Kamerleden aan het woord” zetten we hen in de spotlight. Deze keer spreken we met Frank Kesselaar, voorzitter van de JCI Challenge commissie 2020.

Frank Kesselaar, voorzitter JCI Challenge 2020Frank, ook dit jaar wordt het mooiste rally-evenement wat Alkmaar rijk is weer georganiseerd toch?
“Helaas, dit jaar niet, vanwege de coronacrisis. Volgend jaar (2021) willen wij graag in juni weer een JCI Challenge.”

Klinkt spannend! Waarom wordt dit mooie evenement ook alweer georganiseerd?
“We doen dit enerzijds voor een fantastische dag voor alle deelnemers, maar ook om geld op te halen voor goede doelen”.

Wat is er vorig jaar uitgekeerd aan de goede doelen?
“In 2019 hebben we 20.000 euro kunnen uitkeren aan diverse goede doelen, namelijk de KNRM in Egmond, Stichting Klas op Wielen en Stichting Sailwise”.

Wow! Vorig jaar is een hoop geld opgehaald voor de goede doelen zeg! Kunnen goede doelen zich aanmelden voor dit jaar?
“Dat kan zeker!, goede doelen kunnen zich alvast aanmelden bij ons. Dit kan bij mij rechtstreeks of een van mijn commissieleden, William Stam, Martijn Stroet, Mark-Jan Vermeij of Mark Frerks.”

Frank, wat is nou de Challenge van de Challenge?
“We moeten zorgen dat de route niet te makkelijk en niet te moeilijk is en dus afgestemd is op ervaren rijders en minder ervaren rijders. We willen graag een mix maken van competitie en plezier. Daarnaast willen we het evenement zo aantrekkelijk mogelijk maken voor zoveel mogelijk deelnemers en door het evenement een mooi bedrag ophalen voor de goede doelen.”

Worden de deelnemers in de watten gelegd op deze dag?
“Jazeker! We verzorgen onze gasten uitstekend! Het zal hen aan niets ontbreken. Bij de eindlocatie voor het diner en het feest zal er ook een gelegenheid zijn om buiten van het (hopelijk mooie) weer te genieten.

Leave a Comment